Évek óta ugyanaz a sajtos-sós sütemény kerül az asztalunkra, amikor vendégvárás céljából sütögetek, nincs a receptben semmi fortély, nem hinném, hogy most bárki szabadalmát tönkretenném, ha nem linkelek ki egyetlen forrást sem, hiszen ezt a receptet kislányom imádott Dédnagyija mondta tollba lassan tíz évvel ezelőtt...
Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 kis pohár tejföl
25 dkg. vaj vagy margarin
nagyobb csipet só
Díszítéshez: 1 tojás és reszelt sajt
Este összegyúrom a hozzávalókat, hűtőben pihentetem és reggel kinyújtom, egy tojást felütök és megkenem vele, majd megszórom sajttal. Kiszaggatom és sütőlapon megsütöm.
Ami pedig az én forradalmasításom - így Valentin közeledtével - az a szív alakú forma, így nem a hagyományos ropialak kukucskál ki a tálalóedényből:
Megvitatjuk