Sosem hagytak hidegen a tengeri herkentyűk, és nagy örömmel vettem észre, hogy már a mifalunkba is betört ez a huncutság a mirelit áruk közé.
Hozzávalók:
- 1 zacskó mirelit garnéla (20-25 deka)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- pár karika póréhagyma
- 1 deci húsleves alaplé
- 1 deci fehérbor
- 1 deci tejszín
- kb 5 deka vaj
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A garnélarák nagyon gyorsan romlandó, így ha nem szeretnénk a kellemes vacsorát beárnyékolandó az éjszakát a hófehér porcelánistennő előtt/rajta tölteni vagy rosszabb esetben ügyeleten kikötni, célszerű a mirelit terméket hűtőben tárolni, de felengedés nélkül is lehet dolgozni vele.
A vajat lassú tűzön felengedem, beleaprítom a fokhagymát, póréhagymár és picit rottyintok rajta, majd beleteszem a rákocskákat, felöntöm a húslevessel, a tejszínnel, meglöttyintom egy kis fehérborral, ízesítem a fűszerekkel és közepes lángon, kavargatás mellett, negyedóra-húsz perc alatt készre sütöm.
Tálalhatjuk pirítóssal és/vagy salátalevélen, egy pohár könnyű száraz fehér bor társaságában.
Megvitatjuk