Eljött az ideje, hogy közzétegyem az egyik favorit-sütimet, a kekszszalámit. Ez az a sütemény, amit mindenütt, mindenki imád és még soha sehol sem okozott csalódást.
Sajnos klasszikus receptúrám nincsen, mivel családi hagyományként mindig "szemre" készítem és feljből kotyvasztom az alapanyagokat, de akinek van egy kevéske tapasztalata, annak mindez nem okozhat gondot. Egy a légyeg, süti ide vagy oda, sütni ezt nem kell!
Hozzávalók:
1 kg. háztartási keksz
25 deka cukor (kb.)
20 deka vaj
3 evőkanál sötét kakaó
1 pohár kávé
rumaroma vagy tearum
vaníliás cukor
mazsola
tej, amennyit felvesz
A háztartási kekszet összetörjük apróra. Ilyenkor beülök egy hatalmas edénnyel a kanapéra s bekapcsolok egy filmet, hogy addig se teljen haszontalanul az idő.
Ha mindezzel végeztünk és a filmet is sikeresen végignéztük, jöhet a kakaós-tejes-vajas massza. A cukrot a keksszel, tejjel, vaníliás cukorral, kakóval, vajjal, kávéval, rummal, tejjel összefőzzük. Mindezt addig, amíg forrni nem kezd. Annyi tejjel higítjuk, hogy körülbelül másfél liternyit kapjunk. Melegen az aprított kekszre öntjük és jól beledolgozzuk a csúnyácska egyveleget pedig kiterített fóliába tekerjük és szalámi alakúra formázzuk. Hűtőben fél nap alatt összeáll.
Mandulával díszíthetjük.
Jó évtágyat és receptekkel gazdagított boldog új évet kívánunk!
Megvitatjuk