Kedvencünk a brownie, ami egy spanyolországi angol mulatóra emlékeztet, ahol az extraerős csokidózit meleg csokiöntettel tálalták, mi pedig sosem bírtunk ellenállni a csábításnak.
Amikor itthon is reprodukálni szerettem volna a receptet és rákerestem erre a finomságra, sok bonyolult recepttel találkoztam, de ez a 35 perces elnyerte tetszésem és az ízvilág is a helyén volt.
Brownies - hozzávalók
1 teáskanálnyi puha vaj a tortaforma kikenéséhez
10 deka étcsokoládé
10 deka liszt
10 deka cukor
2 deka cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanál neszkávé
2 nagy tojás
szűk deci semleges ízű olaj
1 marék apróra vágott dióbél
A sütőt előmelegítem 175 °C -ra és egy teáskanálnyi vajjal kikenek egy közepes tortaformát vagy tepsit (ne legyen túl magas).
Az étcsokit apró darabokra vágom, hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport. Külön tálban feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat, és kézi habverővel simára keverem.
A kávés masszát és a lisztes csokit egybeöntöm, összekeverem és a tortaformába (tepsibe) simítom. Tetején elszórom a dióbelet és a sütőbe teszem, ahol 18-20 perc alatt megsütöm.
6 adag lesz belőle. A recept innen származik.
A mi csokiöntetünk pedig egészen egyszerű:
Annyi csokit, amennyire szükségünk van (1-2 tábla, legjobb az étcsoki vagy tortabevonó) pár evőkanál vízben, a tűzhelyen megmelegítünk. Adhatunk hozzá némi cukrot, hogy édesebb legyen és egy kis habtejszínt, hogy lágyabb, ínycsiklandóbb.
Melegen öntjük a Brownie-kockákra. Mennyei!
Megvitatjuk