HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2010.02.11. 09:35 Ingrid

Brownies

Címkék: édesség recept csoki ingrid

Kedvencünk a brownie, ami egy spanyolországi angol mulatóra emlékeztet, ahol az extraerős csokidózit meleg csokiöntettel tálalták, mi pedig sosem bírtunk ellenállni a csábításnak.
Amikor itthon is reprodukálni szerettem volna a receptet és rákerestem erre a finomságra, sok bonyolult recepttel találkoztam, de ez a 35 perces elnyerte tetszésem és az ízvilág is a helyén volt.

Brownies - hozzávalók

1 teáskanálnyi puha vaj a tortaforma kikenéséhez
10 deka étcsokoládé
10 deka liszt
10 deka cukor
2 deka cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanál neszkávé
2 nagy tojás
szűk deci semleges ízű olaj
1 marék apróra vágott dióbél
 

A sütőt előmelegítem 175 °C -ra és egy teáskanálnyi vajjal kikenek egy közepes tortaformát vagy tepsit (ne legyen túl magas).
Az étcsokit apró darabokra vágom, hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport. Külön tálban feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat, és kézi habverővel simára keverem.
A kávés masszát és a lisztes csokit egybeöntöm, összekeverem és a tortaformába (tepsibe) simítom. Tetején elszórom a dióbelet és a sütőbe teszem, ahol 18-20 perc alatt megsütöm.
6 adag lesz belőle. A recept innen származik.

A mi csokiöntetünk pedig egészen egyszerű:
Annyi csokit, amennyire szükségünk van (1-2 tábla, legjobb az étcsoki vagy tortabevonó) pár evőkanál vízben, a tűzhelyen megmelegítünk. Adhatunk hozzá némi cukrot, hogy édesebb legyen és egy kis habtejszínt, hogy lágyabb, ínycsiklandóbb.
Melegen öntjük a Brownie-kockákra. Mennyei!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr161748653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása