Zuram imádja a réteseket. A hálás gazdik meg elárasztanak túróval és almával. Így, arra az elvetemült tervre vállalkoztam, hogy két kicsi mellett nekifutok életem első rétestésztájának. Hááát, asszem, ezt még egy időre hanyagolni fogom és meghagyom a nagymamáknak, viszont rendkívül ízletes réteseket lehet készíteni előregyártott réteslapokból is.
Túróstöltelékeshez (2 rúdnyi lesz belőle):
- 50 deka túró
- 1 tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál cukor
Az alapanyagokat alaposan összedolgozom és megtöltöm vele a réteslapot, majd föltekerem, megkenem tojássárgájával és 18o fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütöm.
Almástöltelékeshez (szintén 2 rúdnyi lesz belőle):
- 5 darab közepes alma
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 citrom héja és leve
- 1 kiskanál fahéj
- rumba áztatott mazsola (opcionális)
- 2 deci tejföl
- 2 deka vaj
Az almát megpucolom, lereszelem, vagy esteleg apróra kockázom, mindent hozzáadva kicsit párolom, majd megtöltöm a réteslapokat, szntén megkenem tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
Megvitatjuk