A spárga, ha a baráti körömben körbetekintek nem örvend túl nagy sikernek, pedig igen finom, vitamindús zöldség. Kevesen tudják, hogy a reneszánsz korban került ismét terítékre és az ínyencek kedvence lett. Hosszú ideig luxuscikknek számított és még a XIX. század elejéig is csak a vagyonos családok engedhették meg maguknak.
Mivel elkészítési módját nemigen ismertem, felkutattam pár szakácskönyvet, mire összehoztam ezt az egyszerű, de annál finomabb párolt spárga receptet:
A spárgát meghámoztam, megmostam majd kis szeletekre vágtam.
Egy serpenyőben vajat és kevés olajat hevítettem, ebben pároltam meg a sprágát.
Fűszerem kevés só és szerecsendió volt.
Rizzsel, salátával tálaltam.

Mivel elkészítési módját nemigen ismertem, felkutattam pár szakácskönyvet, mire összehoztam ezt az egyszerű, de annál finomabb párolt spárga receptet:
A spárgát meghámoztam, megmostam majd kis szeletekre vágtam.
Egy serpenyőben vajat és kevés olajat hevítettem, ebben pároltam meg a sprágát.
Fűszerem kevés só és szerecsendió volt.
Rizzsel, salátával tálaltam.

Megvitatjuk