Megjelent a receptem. Fényképes cikk kíséretében kislányommal mutattuk be, mi hogyan készülünk a karácsonyra. Köszönöm Nekik!
Házi Szaloncukor
hozzávalók:
20 deka tejpor
10 deka vaj
1 deci víz
50 deka cukor
5 deka kakaó
1 naracs reszelt héja
10 deka apróra vágott mazsola
csipetnyi őrölt szegfűszeg
ízlés szerint: rumaroma, vanília aroma
A tejport a vajjal egy edényben összedolgozzuk, közben a vizet a kakaóval és a cukorral összefőzzük. Forrás után még melegen összeöntjük a vajas tejporral. Hozzáadjuk a narancshéjat, a mazsolát és az aromákat.
Összedolgozzuk, addig várunk, amíg kihül. A kézmeleg masszából kis golyókat formálunk, egy éjszakán át pihentetjük őket. A megszilárdult gombócokat színes karácsonyi papírba csomagoljuk.
Jó étvágyat! Szép karácsonyt.
Megvitatjuk