...azaz orvtámadás a meggyek ellen.
Minekutána még tavalyról (is) maradt gazdagon meggybefőtt (csak a szörp fogyott el egy szempillantás alatt), idén úgy döntöttem, csak és kizárólag szörpöt fogok készíteni.
A közel két kosárnyi meggyet családilag megpucoltuk, kimagoztuk és 2:1-es arányban elegyítettem cukorral (2 kiló gyümölcshöz 1 kiló cukrot adagoltam), kicsit összekevertem, kicsit állni hagytam, majd turmixgépbe kanalaztam és krémesre zúztam. A gyümölcskocsonyát egy nagy lábasba tettem, adagoltam hozzá kilónként 1 teáskanál borkősavat és lassú tűzön felforraltam és 1-2 percig megrotyogtattam.
Üvegekbe szűrtem és a vasalnivalókat (éppen most nem) tartalmazó kosárba tettem, valamint a lányom macskás dunyhájával alaposan betakargattam (melegdunszt).
Megvitatjuk