A padlizsán szeretete mélyen gyökerezik bennem, hiszen ahol én felnőttem, nyáron a padlizsánkrém, télen a padlizsános zakuszka szinte napi vendég volt, ha gyorsan valami inycsiklandó, kenyérre kenhető finomságra vágytunk.
Ezért is próbálok ki óriási bizalommal minden útamba akadó padlizsános receptet. Íme a legújabb házikedvencünk, mely mindamellett, hogy gyorsan elkészül, nagyon ízletes és roppant egészséges, kismamáknak-babáknak egyaránt.
Hozzávalók:
- 5 közepes cukkini
- 2 nagy fej lila hagyma
- 2 nagyobb padlizsán
- 5 gerezd fokhagyma
- 3-4 színesbe hajló paprika
- olívaolaj
- majoránna
- friss petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- 40 dkg paradicsomsűrítmény
- 2 darabka fahéj
A hagymákat nagyon vékony karikákra szelem, majd egy mély serpenyőbe dobom, egy kevés olívaolajra, utánaeresztem a szintén vékonyra vágott fokhagymagerezdeket. Kicsit összepárolom, majd a serpenyőbe teszem a kockákra vágott padlizsánt, a karikára szelt cukkinit és a paprikát. Nyakon öntöm a paradicsomszósszal, beleteszem a fahéjdarabokat, sózom, fűszerezem. Takarékon, fedő alatt párolom egy bő órát.
Friss kenyérrel és valami jóféle feltéttel tálalom.
Megvitatjuk