Ezt a sütit, most Cuckának ajánlom elsősorban, remélve, hogy sikerül úgy leírnom neki, hogy érthető legyen és mindenféle félsz nélkül, belevágjon.
A piskótához:
3 tojást szétválasztok, a sárgáját habosra keverem 3 evőkanál cukorral. A fehérjét habbá verem. A tojássárgás masszába belekeverek 3 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport. Alaposan összekutyulom, majd 2 kanál kakaóporral( a rendes kakaópor) és 2 kanál vízzel tovább teszem ezt. Kész is van a kakaós piskótánk, már csak a sütés maradt hátra egy 26 cm-es kivajazott!! tortaformában. Mialatt sül elkészítem a krémet….
A tejfölös krém:
Nagyon egyszerűen…0,5 liter tejfölbe belekeverek kb. 4-5 kanál porcukrot( ízlés szerint) majd… egy pici lábosba teszek 1 dl tejet és abba 2 evőkanál Horváth Rozi féle zselatint. Ezt csak csomómentesre összekeverem, picit melegítem, de NEM szabad forrnia. Amikor ez kihűlt a tejfölbe keverem. ( van, hogy ebbe a krémbe apróra vágott epret is keverek egy kicsit.)
Már ki is hűlt piskótánk, amire visszacsatolom a tortaforma oldalát és ráborítom a tejfölös krémet. ( Nem baj, ha esetleg a piskóta teteje kicsit összeugrott és lefolyik a krém a formába..) Majd szépen kirakom eperrel.
(Ha igazán szépet szeretnél, akkor ennél a készültségi foknál, bekerül pár órára a
hűtőbe…. )majd még egy utolsó művelet maradt már csak hátra.
Tortazselé:
A mellékelt képen látható tortazselét előírás szerint elkészítem, a tortára öntöm, majd 1 napot pihentetjük….és ekkor lekerül a forma oldala és kész is van a gyönyörű nyári tortánk.
Nagyon kellemes sütögetést kívánok..
Megvitatjuk