HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2009.11.24. 10:37 cucka

Sajtos hajtovány

Címkék: recept pogácsa cucka

Kimondottan esti jó társaságban elköltött borocska szopogatáshoz való, de kisgyermekek számára tízóraira, uzsonnára is kifejezetten ajánlott az alábbi remekmű.

Hozzávalók a tésztához:

- 50 deka liszt
- 3,5 deci langyos tej
- egy csomag élesztő (5 deka)
- 5 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 25 deka kemény, reszelhető sajt
- 5 deka kenhetően puha vaj

Díszítéshez:

- egy felvert tojás sárgája, szezámmag, napraforgómag, tökmag, esetleg sajt

A langyos cukrozott tejbe belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet eközben egy tálba szitálom, megsózom, hozzáadom az olajat és az élesztős tejet, az egészből egy szép sima és könnyen kezelhető tésztát gyúrok, konyharuhával lefedem és duplájára kelesztem. Amikor megkelt két egyforma méretű cipót formázok belőle, és egyenként kb. 2-3 mm vastagságú téglalapot nyújtok belőle. Vékonyan megkenem vajjal, majd bőségesen megszórom a reszelt sajttal (olykor ide is hintek egy maroknyit a tetejére szánt magvakból). Ezután a tésztát óvatosan feltekerem, mint a bejglit, majd a tekercset egy éles késsel "v" alakban felvágom. Sütőpapírra helyezem egymástól 2-3 centi távolságban (nőnek, sőt, ha trappistát teszünk kemény reszelt sajt gyanánt a belsejébe, össze is nőnek...), majd megkenem őket a felvert tojás sárgájával és megszórom vagy újabb adag reszelt sajttal vagy magokkal, de mindkettővel vegyesen is kiválló ízű lesz. Végül behelyezem a 220 fokra előmelegített sütőbe és aranybarnára sütöm (viszonylag hamar 15-20 perc alatt elkészül)

A recept innen származik.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr291544541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Limara · http://limarapeksege.blogspot.com 2010.01.30. 10:27:37

Szeretném, ha a fotómat a lehető legrövidebb időn belül eltávolítanátok!Hiába vágtátok le a nevemet, az olvasóim és én is felismertem, hogy ez az én fotóm. A recepthez pedig legyetek kedvesek kilinkelni az oldalamat, az eredetit, különben azt is távolítsátok el! Limara

cucka 2010.01.30. 11:21:59

Szia, azt a hibát valóban elkövettem, hogy a fotódat használtam illusztrálandó a hajtoványt. Levettem és elnézésedet kérem érte, viszont a recept nem Tőled származik, -bár most látom "Szamóca" oldalán szerepel a neved, így természetesen én is linkelem az oldalad.
Még egyszer elnézésedet kérem!

Ingrid 2010.01.30. 11:55:11

Én azért el tudtam volna képzelni elegánsabb módját is a figyelemfelhívásnak.
Úgy érzem, érezhető a blogon, hogy mi nem "hajtunk" semerre. Itt nincs szó arról, hogy "saját" recepteket, kizárólagos jogvédelemmel közlünk, vagy hogy hatalmas hírnévre szeretnénk szert tenni a blog által.
Mi csak összegyűjtjük - többnyire magunknak - a recepteket és itt publikáljuk, hogy megmaradjon.
Ha észrevennéd, kedves Limara, alig van bejegyzésünk havonta-kéthavonta. Ne féltsd a "pozíciód", ez a blog nem fog téged tönkretenni és a "fotó-recepteltulajdonítás" sem.

Limara · http://limarapeksege.blogspot.com 2010.01.30. 13:42:49

Nem féltem a poziciómat, kedves! De ha blogírásra adod a fejed, akkor illik némi etikettet is betartani. Számtalan receptet hoztam én is más oldalról, nézd meg az első mondatomban belinkelem mindig, hogy honnan származik. Nem attól leszek nagyobb, ha más tollával ékeskedem. És nem is szóltam volna, ha nem vágod le a nevem a képről! Köszönöm!

Ingrid 2010.01.30. 17:18:43

Oké, akkor lássunk tisztán:
a neved ki sem vehető a képen. Visszakerestem az oldaladon, csak egy elmosódott paca van ott.
Kukkants ide:
m.blog.hu/bo/boszikonyha/image/screen-capture.png
Hidd el, van már annyi "etikett" tapasztalatunk 2007-től, hogy ilyet nem követünk el! A kivágás pedig azért volt, mert előnyösebben tüntette fel a süteményt, nem pedig a pacád miatt.
Cucka elkövette azt a hibát, hogy beütötte a googleba a szót, keresett egy fotót és közzétette. Ez legyen a legnagyobb bűne.
Keress utánunk, jóval régebben kezdtünk blogot írni, mint te, ettől függetlenül minden tiszteletem a pékséges blogodé, de úgy érzem, erősen extrovertált vagy és kicsit magas lóról beszélsz (gondolok itt a "pofátlanság" szóra, tőled idézve).
Olvasd el ezt a cikkemet: www.simoningrid.com/2010/01/21/maxima-a-netes-tamadasokrol/
Sokkal nagyobb visszaélésben volt részem (szenvedő alanyként), mint egy kis sajtos hajtovány fotója és azóta sokkal jobban fel tudom fogni azt, hogy amit felteszek a netre, azzal bármi történhet...
Nem bántani szerettelek volna, csak egy kicsit lerántani a földre. És tényleg nézz körül nálunk, szerinted mi "ékeskedünk" itt bármivel is??? Nekem nem úgy tűnik, mert december óta még bejegzésünk sem volt.
Fogd már fel, hogy feleannyira sem vesszük olyan komolyan a sütögetést, mint te, éppen ezért sokkal lazábban is lehet közeledni hozzánk.
Én is köszönöm!

Blava 2010.02.21. 15:07:43

hát ez a simoningrid nagyon gáz, muhaha

Ingrid 2010.02.22. 18:56:01

Te beszélsz?
Ki vagy te? Nonem blava muhhahaaaaaaaaa :)
süti beállítások módosítása