Mi történik akkor, ha váratlanul a nyakadba zuttinytanak köbö 10 kiló ropogós cseresznyét, a fagyasztóládád dugig, a cserkó állapota meg óráról órára romlik? Ilyenkor jönnek a mentő ötletek, így született meg nálunk tegnap a hamis meggyleves ötlete, -cseresznyéből.
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye (meggy)
- 0.5 liter tejszín
- 2 evőkanál liszt (ételsűrítő)
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- 20-25 szem egész szegfűszeg
- 4 darabka fahéj
- 1 citrom reszelt héja
A kimagozott cseresznyét a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citom héjával, pici sóval és az ízlés szerint hozzáadott cukorral felteszem főni. Ha megfőtt (a cserkók fehéredni kezdenek, a meggyek repedezni), a tejsíznből és a lisztből (ételsűrítőből) habarást készítek, hozzáadom a leveshez és rottyintásig főzöm. Hidegen tálalom. Díszithető tejszínhabbal is.
Megvitatjuk