HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2008.07.04. 20:49 Ingrid

Első kávéfesztivál

Címkék: program ingrid

Reggelente tejjel, tej nélkül, cukorral, kevés édesítőszerrel, hidegen vagy melegen, netán édes mézzel ízesítve kortyolgatjuk. Forró nyári napokon jegesen, vanília fagylalttal a tenger morajlása mellett szívószállal, hosszú szárú kanállal tesszük magunkévá. Széles körben ismert és elismert ital, sokan szeretik, kultúrája van, elfogyasztani rituálé, mégis kevesen tudják milyen sokoldalú, mennyi variációja van, honnan érkezett hozzánk és hogyan- hány féle képpen készítik.
Éppen ezért most kerül megrendezésre az első kávéfesztivál, most mindenkinek lehetőséget nyújt a minőségi kávé- és koktélfogyasztáshoz közelebb kerülni.
A program tartalmazza a BARISTA bajnokságot is. Ez az a foglalkozás, amit ma még itthon nem igazán ismernek, nem egy széles körben ismert szakma. Aki nem forog vendéglátó-körökben ezt nem ismeri, itt azonban ezzel megismerkedhet. Ez egy olasz gyökerekhez visszanyúló szakma.
Barista ma világszerte a technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő szakember. Külön szakképesítés útján válhat valakiből barista. Az oktatás magában foglalja a kávéfőzés technológiáját, a kávétípusok ismeretét, a tálalást és mindent ami a kávé mögött rejtőzik.
Jó kávézgatást!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr36553786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panka 2008.07.22. 15:31:35

Hmmm... a kávé egy igazi kis hétköznapi varázslat. Én csak mostanában szoktam rá, tejjel, habosan iszom, de az illata már évekkel ezelőtt rabul ejtett, mikor egy kávézóban dolgoztam pultosként. Minden munkanap, ahogy közeledtem a kávézó felé, megcsapott a sokféle kávékülönlegesség illata, és azonnal jókedvre derültem, már a puszta illat is lendületet adott.
süti beállítások módosítása