Reggelente tejjel, tej nélkül, cukorral, kevés édesítőszerrel, hidegen vagy melegen, netán édes mézzel ízesítve kortyolgatjuk. Forró nyári napokon jegesen, vanília fagylalttal a tenger morajlása mellett szívószállal, hosszú szárú kanállal tesszük magunkévá. Széles körben ismert és elismert ital, sokan szeretik, kultúrája van, elfogyasztani rituálé, mégis kevesen tudják milyen sokoldalú, mennyi variációja van, honnan érkezett hozzánk és hogyan- hány féle képpen készítik.
Éppen ezért most kerül megrendezésre az első kávéfesztivál, most mindenkinek lehetőséget nyújt a minőségi kávé- és koktélfogyasztáshoz közelebb kerülni.
A program tartalmazza a BARISTA bajnokságot is. Ez az a foglalkozás, amit ma még itthon nem igazán ismernek, nem egy széles körben ismert szakma. Aki nem forog vendéglátó-körökben ezt nem ismeri, itt azonban ezzel megismerkedhet. Ez egy olasz gyökerekhez visszanyúló szakma.
Barista ma világszerte a technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő szakember. Külön szakképesítés útján válhat valakiből barista. Az oktatás magában foglalja a kávéfőzés technológiáját, a kávétípusok ismeretét, a tálalást és mindent ami a kávé mögött rejtőzik.
Jó kávézgatást!
Megvitatjuk