Hozzávalók
4 szép, érett körte, fél citrom leve, 15 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 5 dl víz 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín,1 ek. vaj, 8 gombóc vaníliafagylalt
A körtéket hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon.
Vágjuk ki a magházukat, és azonnal dörzsöljük be a citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet forraljuk fel a vanília magjával és a cukorral, majd vegyük le a lángot alacsony hőfokra. Lefedve kis lángon főzzük meg a körtéket, úgy, hogy megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Ez a körte fajtájától függően kb. 10-15 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni a körtéket. A csokoládéöntethez az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg, keverjük hozzá a tejszínt és a vajat. A körtékre csurgassuk rá a forró csokoládét, tálaljunk mellé vaníliafagylaltot.
Megvitatjuk