A tortához:
3 deka teljes kiőrlésű liszt
3 deka finomliszt
½ kávéskanál sütőpor
1 csapott evőkanál kakaópor
2 tojás
6 deka barna cukor
A málnás habhoz:
30 deka friss vagy felengedett málna
30 deka joghurt
15 deka méz
1 kávéskanál vaníliaroma
1 citrom
2 deka zselatinpor (én a dupláját szoktam)
2 deci tejszín
A torta tetejére: 20 deka málna
A tortaformához: 1 kávéskanál puha vaj, és ½ ek. Liszt
Bemelegítem a sütőt 175 fokra. Kivajazok és kilisztezek egy 24 cm átmérőjű kapcsos formát. Az alját sütőpapírral bélelem ki.
A kétféle lisztet összekeverem a sütőporral, beleteszem a kakaóport.
Robotgéppel alaposan felhabosítom a tojásokat és a cukrot.(legalább 5-6 perc). A masszába óvatosan beleforgatom a lisztes keveréket, majd mehet a formába. Kb. 12 perc alatt megsütöm.
A gyümölcsöt össze turmixolom a joghurttal és a mézzel, vaníliaaromával. Átöntöm egy keverőtálba, hozzáreszelem a megmosott citromhéját. Jöhet a zselatinpor. 5-6 evőkanál. Vízbe szórom és felmelegítem.(NEM szabad forralni)
A zselatinos folyadékot a málnás turmixhoz adom és elkeverem benne.
Végül a hideg tejszínt felverem és beleforgatom a málnás mixbe.
Összeállítás:
A tortaformát kibélelem egymásra helyezett folpackcsíkkal-
Ügyelek arra, hogy túllógjanak a formán. Belekanalazom a málnás habot, ráteszem a tészta lapot, ráhajtom a folpackot és minimum 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Ügyelek arra, hogy túllógjanak a formán. Belekanalazom a málnás habot, ráteszem a tészta lapot, ráhajtom a folpackot és minimum 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kiborítom és feldíszítem a málnával.

Megvitatjuk