HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2012.05.08. 10:45 cucka

Fokhagymás garnéla tejszínes fehérboros mártásban

Címkék: herkentyű garnélarák tengeri cucka

Sosem hagytak hidegen a tengeri herkentyűk, és nagy örömmel vettem észre, hogy már a mifalunkba is betört ez a huncutság a mirelit áruk közé.

Hozzávalók:

- 1 zacskó mirelit garnéla (20-25 deka)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- pár karika póréhagyma
- 1 deci húsleves alaplé
- 1 deci fehérbor
- 1 deci tejszín
- kb 5 deka vaj
- só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

A garnélarák nagyon gyorsan romlandó, így ha nem szeretnénk a kellemes vacsorát beárnyékolandó az éjszakát a hófehér porcelánistennő előtt/rajta tölteni vagy rosszabb esetben ügyeleten kikötni, célszerű a mirelit terméket hűtőben tárolni, de felengedés nélkül is lehet dolgozni vele.

A vajat lassú tűzön felengedem, beleaprítom a fokhagymát, póréhagymár és picit rottyintok rajta, majd beleteszem a rákocskákat, felöntöm a húslevessel, a tejszínnel, meglöttyintom egy kis fehérborral, ízesítem a fűszerekkel és közepes lángon, kavargatás mellett, negyedóra-húsz perc alatt készre sütöm.

Tálalhatjuk pirítóssal és/vagy salátalevélen, egy pohár könnyű száraz fehér bor társaságában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr664495755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.