HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2010.02.19. 12:12 cucka

Tavaszváró zöldségkrémleves

Címkék: leves recept zöldség vegetáriánus brokkoli cucka

Életem első krémlevese ellen elkövetett merényletére készültem, Vega Barátnőm látogatásakor. Többtucat receptet olvasgattam át, mire sikerült összegyúrnom a saját szám íze szerintire. Mivel tiszteletben tartom a barátnőm húsmentességét, így többféle kritériumnak meg kellett felelnie a receptnek. (pl. nem csontlével és nem leveskockával ízesítettem).

Lássuk a hozzávalókat (az arányok változhatnak az otthon fellelhető mennyiségek függvényétől. Bátran érdemes kísérletezgetni, elrontani nem lehet):

- 30 deka brokkoli
- 30 deka krumpli
- 50 deka vegyeszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zellergumó)
- 30 deka zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- egy evőkanálnyi vaj
- 2 deci tejszín
- só, bors, petrezselyem
- a tálaláshoz reszelt sajt

A zöldségeket megpucolom, felkockázom, majd kevés sóval és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, felteszem főni. Ezalatt megolvasztom a vajat és az apróra vágott hagymát és fokhagymát folyamatos kavargatás mellett megpárolom, majd felöntöm tejszínnel és kicsit rottyantok még rajta.
Ha a leveszöldségek megfőttek, botmixerrel simává dolgozom, hozzáadom a párolt tejszínes öntettet, krémessé dolgozom, megfűszerezem és visszateszem a tűzhelyre, párat kavarok még rajta és az első felforrást igazoló buborékok megjelenésekor, késszé nyilvánítom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr361768600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.