HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2010.02.18. 11:30 cucka

Mazsolás kuglóf

Címkék: édesség recept kuglóf cucka

Ingrid fertőzött meg pár éve a kuglóf-szeretetével, amikor én még azt hittem, egy valamirevaló kugli elkészítéséhez, minimum 10 év kőkemény konyhai gyakorlat szükségeltetik. Hát nem. Sőt. Az egyszerűbbek elsőre is felejtehetetlen élménnyel ajándékoznak meg. Omlósak, kiadósak. Valamint azt is hittem, a kuglóf kizárólag karácsonyi sütemény. Hát ez sem igaz. Fűszerezés kérdése.
Az utóbbi időben elég szép számmal sütögetem a kuglófokat, általában az itthon fellelhető alapanyag és kedv függvényében.

Az alábbi könnyen összedobható tökéletes kiegészítője egy habos kávénak, de csokimázzal akár egy finom desszertként is eladható.

Hozzávalók:

- 25 deka zsiradék (vaj vagy margarin)
- 25 deka liszt
- 25 deka cukor
- 4 tojás
- fél zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 csipet só
- 10 deka mazsola vagy aszalt gyümölcsök (kihagyható)

A vajat a cukorral kikavarom, majd beleütöm a tojásokat és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. Ízesítem fahéjjal, hozzáadom a mazsolát (aszalt gyümölcsöt) és egy kivajazott-kilisztezett formába öntöm, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt (tűpróba) készre sütöm.

(az eredeti recept a nagymamám Váncza sütőporos szakácskönyvéből származik)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr61768541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.