HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2009.11.25. 10:43 cucka

Kakaós kuglóf

Címkék: recept kalács kuglóf cucka

Öööm, én inkább kuglófformában készült omlós kalácsnak hívnám. Ugyanis a tészta nem édes, és a mi családunk előszeretettel fogyasztja vajjal-felvágottal, sőt húsevő férjem nem átállja körözöttel vagy téliszalámival is reggelizni.

Hozzávalók:

- 5 deka élesztő
- 2 deci langyos tej
- 5 deka cukor
- 35 deka liszt + a forma kilisztezéséhez egy csipet
- 1 csipet só
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 5 deka puha vaj + a forma kikenéséhez
- 2 deka kakaópor

Az élesztőt elkeverem a langyos cukros tejben és meleg helyen néhány perc alatt felfuttatom. A lisztet összekeverem a sóval és a vaníliakivonattal, belemorzsolom a vajat, majd hozzákeverem a felfuttatott élesztőt. Hosszan átgyúrva kellemes állagú tésztává dagsztom. Az így kapott tésztát 2 részre osztom, az egyik feléhez hozzáadom a kakaót és két evőkanál vizet és alaposan összedolgozom. Külön tálban duplájára kelesztem őket, majd lisztezett deszkán kb. 25x30 centis téglalapokká nyújtom őket, majd egymásrahelyezem a lapokat és szorosan feltekerem őket (minél szorosabban tekerem annál csíkosabb lesz a sütink). Az így elkészült tésztát egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába teszem úgy, hogy a két vége összeérjen, kicsit össze is dolgozom. Egy ideig még pihentetem egy konyharuhával lefedve (kb még 10 percig, míg a sütőm 160 fokra előmelegszik), majd behelyezem a sütőbe és 45-50 perc alatt készre sütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr631544605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.