HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2009.03.20. 11:53 cucka

Olasz kenyérféleség

Címkék: kenyér recept cucka

Aki valaha is elkezdett kenyeret sütni, az tudja, hogy ez is olyanféle szerelem, amely napról-napra egyre jobban bimbódzik, szárba szökken és kivirágzik. Érthetőbben: adva vagyon egy bejáratott kenyér-alaprecept, amelynek csak képzeletünk és ízlésvilágunk szabhat gátat, mindig belekerülhet valami új adalék, valami azidáig nem használatos alapanyag, mely teljesen megváltoztatja a régmegszokott ízeket.

Pár hete láttam egy közkedvelt főzőcsatornán az alábbi receptúrát, melyet ma reggel kipróbáltam, és osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók:

4 tojás
1,5 dl fehérbor
0,5 dl olívaolaj
25 dkg liszt
14 deka reszelt ementáli sajt (de szóba jöhet bármilyen karakteresebb ízű társa is)
20 dkg felkockázott főtt sonka
25 dkg kimagozott, fekete és zöld, vegyesen elkevert, egész olajbogyó
só, bors, 1 csomag sütőpor
vaj a forma kikenéséhez

A tojást a borral együtt felverjük, hozzáadjuk az olajat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet jól összedolgozzuk. A többi hozzávalót is belekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (eléggé folyékony masszát kapunk!). A masszát beleöntjük a kivajazott őzgerincformába (jobb választás a magasabb, keskenyebb forma), és a 190 fokra előmelegített sütőben, 55-60 percig aranybarnára sütjük. Kihűlés után lehet felszeletelni.

Speciális összetétele miatt önmagában is fogyasztható, de levesek, szószok mellé kitűnő vendégváró. (és nagyon gyors és egyszerű)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr331014040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsibrák 2009.04.29. 11:53:25

Nagyon étvágygerjesztő :)