HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2008.11.30. 23:58 Ingrid

Brokkoli leves

Címkék: leves recept vegetáriánus brokkoli ingrid

Mivel nálunk mindenki szereti a finom leveseket, még az egyéves kislányom is kimondott levesfaló, igengyakran kell ilyen-olyan zöldségleveseket kitalálnom és gyártanom. Így készül el nálunk időről időre, a brokkolikrém leves. Természetesen Ingrid-módra... Ugyanis nincsen neki külön története, egyszerűen csak kigondoltam és elkészítettem. Bizonyára van hasonló recept a világhálón és mások is majdnemígy készítik, hiszen egy zöldségkrémlevesben, -bármilyen zöldség is adja a nevét- túl nagy variáció nincs... Íme:

Végy egy nagyobb fej brokkolit, mellé pedig leveszöldséget. Nekem fehér- és sárga répa, karalábé és zeller kerül a fazekamba, egy fej hagyma, két-három gerezd fokhagyma,  petrezselyem és zellerzöld, só, bors.
Gyökereket megfőzzük, majd amikor majdnem puhák, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. A levest fűszerezzük és tovább főzzük. Elkészültekor a hagymafejet, karalábét és zellert kiveszem, a levest tejszín-liszt kombinációjával behabarjuk és összeturmixoljuk  krémes állagúra.
Tálalható reszelt sajttal, zsemlekockával és friss újhagymát is karikázhatunk bele díszítésként. Nagyon finom és egészséges!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr14797075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsibrák 2008.12.02. 13:42:38

Ó, az a brokkolileves!!! Ha Áron felébredt, megyünk a piacra.
Köszönet érte!
Puszi

panka · http://gonczybiro.blogspot.com 2008.12.04. 18:54:32

Juj, de fincsi lehet! Nagyon szeretem a brokkolit minden formában, ezt is ki fogom próbálni.

Miner.hu 2008.12.29. 14:35:04

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

Kattka 2009.09.04. 09:05:00

Houstonban élő barátnőmtől kaptam azt a tippet brokkoli leveshez, hogy lisztes habarás helyett egy doboz natúr Philadephia sajtkrémmel (itthon is lehet kapni)"habarjuk". Isteni, én próbáltam.

Kattka

Ingrid 2009.09.05. 16:30:50

Köszönöm Kattka!
Kiróbálom a Houstoni variációt is :)