HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2008.05.01. 14:06 Ingrid

Spárga egyszerűen

Címkék: recept vegetáriánus ingrid

A spárga, ha a baráti körömben körbetekintek nem örvend túl nagy sikernek, pedig igen finom, vitamindús zöldség. Kevesen tudják, hogy a reneszánsz korban került ismét terítékre és az ínyencek kedvence lett. Hosszú ideig luxuscikknek számított és még a XIX. század elejéig is csak a vagyonos családok engedhették meg maguknak.
Mivel elkészítési módját nemigen ismertem, felkutattam pár szakácskönyvet, mire összehoztam ezt az egyszerű, de annál finomabb párolt spárga receptet:

A spárgát meghámoztam, megmostam majd kis szeletekre vágtam.
Egy serpenyőben vajat és kevés olajat hevítettem, ebben pároltam meg a sprágát.
Fűszerem kevés só és szerecsendió volt.

Rizzsel, salátával tálaltam.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr32449876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.05.05. 08:43:03

nyálösszefutós kis blog, lányok! nagggyon klassz! nem is tudom, melyiket próbáljam először ;) majd beszámolok :)) RECEPTEKET MÉGG!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.05.05. 14:07:33

Üdvözlöm a kezdeményezést Lányok!!!! Ügyesek vagytok!!!!

cucka 2008.05.16. 20:26:52

Még sosem mertem ezidáig spárgát venni, de Rajtatok felbátorodva megtettem és megcsináltam ma ezt vacsira! Isteni lett (rátuningoltam csöppet egy kis friss petrezselyemzölddel ;) ), mellé pedig fehérborban párolt tengeri halat sütöttem. Könnyed, nyárias... hmmm :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.06.11. 21:43:11

Ingrid! mennyi idő alatt puhul meg? ropogósnak kell lennie? eddig még nem próbáltam spárgát, de most lapul a hűtő mélyén és holnap kipróbálnám.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.12. 07:28:50

Ezekre nekem soha nincs percidő mérve :)
Mindig ízlés szerinti állagra párolom vagy pirítom (ahogy tetszik).
Egyébként szeretem, ha kicsit nyersebb marad, mert abban még van vitamin :)

Jó étvágyat!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.06.12. 12:23:23

na, sokat segítettél ;) lesz, ami lesz, nekiesek hamarosan..