HTML

Boszikonyha

Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye

Az idő most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Frissítő finomság

Megvitatjuk

Címkék

Jelenlévők

2012.04.07. 11:07 cucka

Coq au vin

Címkék: kakas recept zöldség cucka

Avagy kakas borban. Kedves barátainknál vacsoráztunk, ott kóstolhattam meg ezt a könnyed francia ételt, igaz, ott csirkéből készült. Szerencsére a tavaszi kakas(túl)szaporulat jóvoltából nem volt nehéz prezentálnom egy "kokkot".

Hozzávalók:

- egy egész kakas (vagy 6-8 db csirkecomb)
- só, bors
- provanszi fűszerkeverék, melyet lehet készen is vásárolni, én magamnak keverem (azonos mennyiségű rozmaringot, oreganot és csombort összedolgozok közel azonos mennyiségű kakukkfűvel és egy leheletnyi bazsalikommal)
- 2-2 fej lila- és vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 zellerszár
- 1  színes kaliforniai paprika

A kakast feldarabolom és elkészítek egy vörös-vagy fehérboros páclevet, sóval, borssal, provanszi fűszerkeverékkel, melyben egy éjszakán át érlelem.
Másnap kevés vajon megdinsztelek 2-2 közepes lila és vöröshagymát,e gy marék zöldhagymát és pár gerezd fokhagymát. A húsokat kivajazott sütőtálba rakosgatom, tetejére teszem a hagymát, az apróra vágott zellert, a színes kaliforniai paprikát. A rétegeket sózom, majd nyakonöntöm a boros páclével, melyet előzőleg elkeverek egy doboz paradicsompürével. Alufóliával lefedem és 200 fokon előmelegített sütőben 1-másfél órán át sütöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr844368648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása