Pogácsában lassacskán kezdek verhetetlen lenni, kis túlzással lassacskán a semmiből és pillanatok alatt is képes vagyok összerittyenteni egy-egy welcome pogácsát, ha hirtelen valaki betoppanna hozzánk látogatóba. Az alábbi isteni krumplis sem kíván nagy időt és ráfordítást, ám azt a keveset, mégis busásan megtéríti.
Hozzávalók:
- 25 deka főtt krumpli
- 3 tojás sárgája
- 25 deka szobahőn felejtett megpuhult vaj (vagy egy Ráma kocka)
- 50 deka liszt
- egy kocka élesztő (5 deka)
- egy kiskanál cukor
- 1 deci tej
A krumplit meghámozva, apró kockára vágva puhára főzöm, majd összetöröm és hagyom kihűlni. Ezalatt az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom és minden hozzávalót összegyúrok. Meleg helyen duplájára kelesztem, majd kétujjnyira kinyújtom, kiszaggatom, tetejét megkenem tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal vagy szezámmaggal. (használható még tökmag vagy akár közönséges szotyi is). 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Megvitatjuk